lauantai 25. huhtikuuta 2009

Kun virus vaihtoi isäntää

En enää edes pyytele anteeksi etten ole kirjoittanut tänne paljoa. Yksi syy on että vapaa=luppoaikani käytän reissuja suunnitellessa, ihmisten kanssa kahvia juoden tai yksinkertaisesti nukkuen eikä blogini ole päälimmäisenä tehtävälistallani. Toiseksi tunnen etten tätä kautta anna teille "tietoa itsestäni", ihmiset haluavat henkilökohtaisempaa kontaktia joten copy-pastena monelle lähetetty kuulumismaili (en sano näin tehneeni) tuntuu paljon henkilökohtaisemmalta kuin kommentti täällä. Välillä kuitenkin tulee tapahtumia vastaan jotka suorastaan vaativat kommentoimista täällä. Viimeisimpänä jo suomalaistenkin korviin ulottunut sikainfluenssa.

Voitte prepata itseänne asian suhteen minkä tahansa uutistoimiston sivuilta. Meksikoon ja Yhdysvaltoihin on siis levinnyt sikainfluenssa joka viimeisimmän tiedon mukaan on tappanut 78 ihmistä, yli tuhat on saanut jo tartunnan. Ilmeisesti tauti sai alkunsa eteläisesta USA:sta josta se sitten siirtyi tänne etelään.

Suurin osa tapauksista on tällä hetkellä tavattu pääkaupungissa mutta muihinkin osavaltioihin tauti on levinnyt. Tällä hetkellä Pueblan osavaltio missä itse asun ei ole vielä tautia kohdannut, olemme sen sijaan saarrettuina sairastapauksien johdosta, on siis vain ajan kysymys koska se saapuu tänne.

Kuulemani mukaan Meksiko City oli tänään oudon autio. Monet koulut ala-asteesta yliopistoon ovat sulkeneet ovensa toistaiseksi, he jotka pystyvät välttämään töihin menoa jäävä kotiin. Tavallisesti kaoottisen pääkaupungin kadut olivat rauhalliset tänään. Joidenkin huhujen mukaan pääsyä pääkaupunkiin oltaisiin rajoitettu mutta tämä tuntuu vähän liioittelulta. Perjantaina The Rasmuksen piti soittaa keikka pääkaupungissa mutta sekin tapahtuma muitten ohella peruttiin.

Ihmiset suhtautuvat tähän melko ristiriitaisin tuntein. Jotkut huomauttavat että Meksiko Cityssä asuu yli 20 miljoonaa ihmistä joten sairastuneitten ja kuolleitten määrä prosenteissa ei ole suuri ja voimme olla siis rauhassa järkeämme käyttäen. Toisaalla ovat ne jotka jo nyt välttävät ihmismassoja ja kulkevat kasvosuojus päällä. Maailmanlopputunnetta täällä ei sentään ole mutta huolissaan ihmiset ovat.

Virusta vastaan on ilmeisesti olemassa rokote mutta nyt kaikki maassa olevat rokotteet on lähetetty Meksiko Cityyn jossa ihmisiä aletaan rokottamaan. Toisin sanoen, loppuosaan maata ei siis ennaltaehkäisevästi ole apua saatavilla. Pahojen kielien mukaan rokote kuitenkin toimii lähinnä sioilla eikä niinkään ihmisillä. Lisäksi ihmisillä rokote toisinaan auheuttaa poliomaisia oireita.

Toisin sanoen, toistaiseksi kaikki on hyvin täällä omassa pienessä maailmassani. Sairastapauksia ei ole, olen hyvissä ruumiin ja sielun voimissa ja valmis taistelemaan huomista varten. Tällä hetkellä kuitenkin Meksikon sairaaloissa makaa yli 1000 potilasta jotka pelkäävät kuolemaa - ja syystä.

Pikainen sana vielä suunnitelmistani: noin 20. toukokuuta lähden Meksikosta laskeutumaan alas Väliamerikkaa pitkin Panamaan asti josta mahdollisesti Miamin koukkauksen kautta palaan heinäkuun viimeiseksi viikoksi Pueblaan. Kotiinlähtö 31.5. Tänä aikana en lupaa kenellekkään mitään. Mikäli ajatuksen hyväksytte kirjoitan tänne aina mahdollisuuden saatuani, jos jotain henkilökohtaista on niin tulee maili perässä mutta skypessä tai maileissa en tule avautumaan suunnitelmistani tai mietteistäni. Aika on rahaa nettikahvilassa.

Ei kommentteja: