Kerron hieman kursseista mita taalla kayn. Minulla on yhteensa kuusi kurssia, yksi kansainvalisten suhteiden, yksi valtiotieteiden ja nelja oikeustieteiden saralla. Yhden tunnin pituus on noin 50 min. Luokka vaihtuu joka kerta, samalla kurssilla tosin yleensa ollaan aina samassa luokassa. Pulpetit ovat amerikkalaismaisia, tuolissa on oikealla puolella poyta joka on istujan oikean kaden alla. Tasta vuodesta lahtien luokissa ei saa syoda tai juoda mitaan, ainoastaan vesi on sallittu. Lisaksi tupakoiminen on kielletty joten tunnin loputtua monet alkavat polttaa heti kaytavalla.
Kursseilla on noin 15-25 henkea. Kurssisysteemi on melko lahella meidan Suomen lukion systeemiamme. Opiskelijoilla on tietyt pakolliset kurssit joiden lisaksi voi valita valinnaisia. Kurssit saa suorittaa koska vain mutta suosituksia edeltavista kursseista yleensa on. Laksyt ovat myos yliopistotasolla hyvin yleisia, tosin oikeustieteissa niita ei juurikaan ensimmaisen vuoden jalkeen harrasteta. Kursseilla taytyy olla 75% lasna. Lasnaolo katsotaan joka kerta nimenhuudolla. Kurssin aikana, joka siis kestaa puolen vuotta, on kaksi tai kolme valikoetta ja yksi loppukoe joka joissain tapauksissa kasittaa koko kurssin.
UPAEP on yksityinen yliopisto, joka viimeisen vuosikymmenen aikana on kasvanut huimasti. Opiskelijat maksavat koulutuksesta. Summa ei ole kuitenkaan kiintea. Jokaisella kurssilla on tietty maara creditoseja eli periaatteessa opintopisteita. Jokainen piste maksaa tietyn verran. Yleensa vaikeammat ja tarkeammat kurssit ovat pisteytetty korkeammalle. Esim. saksan taso 2 kurssi on 10 creditosia kun taas valinnainen ja iltaisin jarjestettava Tecnicas de negociacion y debate on 3 creditosia. Hullunkurista tasta asiasta tekee sen etta opintopisteet jotka saan Suomessa opinnoistani taalla perustuvat naihin creditoseihin. Ne vaan kun eivat ole juurikaan missaan suhteessa tyomaaraan. Minulla on siis kaksi kurssia joiden tunti- ja tyomaara vastaa suurinpiirtein toisiaan. Toinen on 7 creditosia, toinen 3. Ensimmaisesta saan n. 5 op, toisesta 2 op. Kurssini ovat seuraavat:
Politica internacional contemporanea = Tamanhetkinen kansainvalinen politiikka
Maanantaisin 11-14. Kaymme lapi maailman poliittista tilannetta toisen maailmansodan lopusta eteenpain. Opettaja on Kuubasta kotoisin oleva vanhempi mies joka hyvin hauskasti ja tunteikkaasti selitti kylmasta sodasta ja sen vaikutuksista Meksikoon ja Kuubaan. Myoskin Suomen osa Venajan rajanaapurina kasiteltiin vain minun takiani. Opiskelijat ovat toisen ja kolmannen vuoden kansainvalisten suhteiden opiskelijoita.
Historia politica de Iberoamerica = Iberoamerikan poliittinen historia
Ma, ti ja ke 15-16. Tama on kurssi jossa on ensimmaisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoita. Tunneilla huudellaan, puhutaan opettajan paalle, heitellaan paperipalloja ja tehdaan kaikkea mita en ole nahnyt viimeisen viiden vuoden aikana. Opettaja on lempinimeltaan Tahkapaa, han on tumma mutta hanella on takapuoleen asti ulottuva paksu tukka. Han on hyvin huomaavainen minua kohtaan, selittaa aina valilla esim. tiettyjen juhlapaivien taustaa. Opetus muistuttaa paljon ylaastetta mutta aihe on kiinnostava joten minua ei haittaa.
Medicina forense = Oikeuslaaketiede
Ti, ke, to 9-10. Ehka kaikista eniten mielipiteita jakava kurssi oikeustieteilijoiden parissa taalla. Kurssi on sita mita lupaa. Valokuvia, yksityiskohtia, kylmaa ja tehokasta. Kurssin aikana tulemme pitamaan muutamia tunteja Pueblan ruumishuoneella jossa saamme seurata tyoskentelya. Kurssin aikaisemmin kayneet kertoivat kauhutarinoita lapsesta jonka rinta avattiin heidan lasnaollessaan. Kurssia pitaa nainen joka tyoskentelee talla alalla mutta joka joka aamu kiireella tulee opettamaan. Harvinaisen huumorintajuton nainen.
Derecho internacional privado = Kansainvalinen yksityisoikeus
Ti 10-14. Maratonitunti. Opettajana saksalainen herra Voigl joka 17-vuotiaana sai stipendin menna opiskelemaan oikeustieteita USA:aan. Valmistuttuaan tohtoriksi kansainvalisesta yksityisoikeudesta han tyoskenteli 15 vuotta Chigagossa USA:n neljanneksi suurimmassa asianajotoimistossa jossa silloin oli 450 asianajajaa, nykyaan yli 1200. Kun terveys alkoi pettaa han muutti Mekisikoon missa on tehnyt monia tarkeita toita eri yliopistoilla. Viimeiset 8 vuotta han on ollut opettajana UPAEP:lla. Henkilo jolta voi oppia paljon.
Tecnicas de negociacion y debate
Ti 18-20, to 19-20. Ainut kurssi johon en viela ole paassyt sisalle. Opettaja on Taxcosta kotoisin ja puhuu hieman epaselvasti ja paljon ymparipyoreasti. Tama on juuri se ryhma jonka kunnioituksen olen ansainnut. Tarkoituksena on lahinna oppia oikeustieteellista perustelua, likaisten keinojen valttamista ym. Jotkut tunnit ovat muuttuneet lahinna tappeluksi kiitos eraan tyton jolla on hyvin vahvat mielipiteet jotka han myos ilmaisee.
Derecho anglosajón = Angloamerikkalainen oikeus
To 10-13. Opettajana sama herra Voigl kuin kansainvalisessa yksityisoikeudessa. Herra Voigl on mm. opiskellut kaksi vuotta Kairossa islamilaista oikeutta joten ensimmainen tunti meni lahinna roomalaisen, angloamerikkalaisen ja islamilaisen oikeuden historian kertomiseen mika oli oikeinkin mielenkiintoista. Kurssin jalkimmaisella puolella keskitytaan lahinna angloamerikkalaiseen rikosoikeuteen silla meksikolaiset jotka harjoittavat oikeutta USA:ssa yleensa paatyvat puolustamaan muita meksikolaisia jotka ovat joutuneet vaikeuksiin rikoslain kanssa.
Naitten parissa vietan siis aikana joulukuun alkuun asti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti